Vakantie, werk en...ohja, ikzelf!

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 om 14:28

Terwijl ik rustig vanuit de stad naar huis loop, zie ik een aantal mensen in hoog tempo voorbij fietsen. De goudbruine vakantietint nog goed zichtbaar, maar de vakantie zelf allang vergeten zo te zien.

Zoveel mogelijk dingen zien op vakantie, zo bruin mogelijk zijn en de mooiste Instagram foto’s maken. Uitgerust (of juist niet uitgerust) van vakantie kom je weer thuis na een lange reis. Het duurt niet lang voordat je weer mag komen opdraven op je werk. Carrière maken is immers ook belangrijk én vakantiedagen verspil je natuurlijk niet. Voor je het weet, begeef je je weer in de dagelijkse beslommeringen. Is bovenstaande dan allemaal zo erg? Nee, het getuigt wat mij betreft ook van een leven met mooie mogelijkheden. Het enige is, voel jij je goed bij de eisen die je aan jezelf stelt? En voel je je goed bij de invulling (lees: drukte) die je geeft aan je leven? Is het antwoord nee? Word je dan eens bewust, bewust (😊) van wat jij nodig hebt en waar je blij van wordt! Hoe? Hieronder lees je een paar tips.

  • Schrijf eens op wat je passies zijn en waar je goed in bent. Lees dit geregeld weer eens terug én ga er bewust mee aan de slag! Heel herkenbaar natuurlijk om ze op te schrijven en er vervolgens nooit weer naar te kijken. Dat is nu juist even niet de bedoeling 😉.
  • Bouw rust in, in je dagelijkse leven. Open deurtje, inderdaad! Maar doe jij het al? Precies. Rust inbouwen kan bijvoorbeeld betekenen dat je 5-15 minuten per dag mediteert of dat je iedere keer als je op kantoor bij de koffieautomaat staat even bij jezelf nagaat hoe je je voelt en een paar keer diep in- en uitademt. Maar bouw ook rust in voor de dingen die we dagelijks doen. Kom jij tot rust bij het afwassen? Of vind je het rustgevend om eventjes door de tuin te wandelen? Neem daar dan rustig de tijd voor (nee, dat hoeft geen uren te duren) en laat je gedachten lekker afdwalen. Even wat ‘zoem tijd’ (zoals ik dat noem) voor je hersenen. Oftewel, je hersenen alles rustig laten verwerken en alle gedachten gewoon aan je voorbij laten komen. Dat is gewoonweg nodig. Je wil toch ook gas kunnen geven? Dan moet je dus ook ‘zoem tijd’ inlassen.
  • Word je bewust van je beperkende overtuigingen en gedachten, maar ook patronen. We zitten vaak vast in onze gewoonten. We leven in onze eigen waarheid. Ga eens na of deze gedachten en gewoonten wel zo goed voor jou werken. Wat doe je zoal op een dag? Wat zijn je gedachten en/of overtuigingen hierbij? Hoevaak gaat een gedachte als ‘ik moet echt een paar kilo’s kwijt zeg’ niet door ons hoofd als we ’s morgens even voor de spiegel staan? Vind je dat leuk om tegen jezelf te zeggen?
  • Hou een dagboek bij of schrijf in een bullet journal. Zit er een patroon in wanneer jij je niet zo fijn voelt? Ben je dan misschien te druk geweest?
  • Plan bewust dagen en/of weekenden NIKS! Je zult zien; het werkt 😊.

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ik begeleid je graag! Neem gerust eens contact op. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.