Edelstenen en mineralen

Wist je dat de gemiddelde steen er 140 miljoen jaar over doet om zijn uiteindelijke vorm te krijgen? Vanuit diep in de aarde komt de steen tevoorschijn, zodat wij deze na al die jaren groeien ook mogen zien. Hoe super is dat! Ik ben me van kleins af aan al bewust van de waarde die edelstenen, mineralen en kristallen voor ons kunnen hebben (in onderstaande tekst spreek ik voor het gemak alleen over edelstenen). 

Het gebruik van edelstenen is zeker niet nieuw. In de oudheid werden ze door veel natuurvolkeren gebruikt. Meestal als geneesmiddel, maar uiteraard ook bij rituelen. Inmiddels zijn we niet zo bekend meer met de werking van edelstenen. Dat is jammer, want edelstenen werken erg effectief bij verschillende problematiek.

Welke energie de edelsteen uitdraagt, heeft te maken met de samenstelling van de steen, zoals:
- Kleur;
- Chemische samenstelling;
- Helderheid;
- Vorm.

Dit betekent dat iedere edelsteen een eigen werking heeft; een eigen trillingsfrequentie. Op basis van wat er bij jou speelt, wordt een steen of meerdere stenen ingezet (door op het lichaam te plaatsen) om blokkades te helen. Voorbeelden van blokkades zijn niet verwerkte emoties en/of beperkende gedachten en overtuigingen. Voor iedere blokkade kan een edelsteen worden ingezet. Op die wijze kun je oude stukken loslaten en ontstaat er ruimte. 

Neem gerust contact op om meer informatie te ontvangen.