Meridiaan massage

Een klassieke massage kennen we waarschijnlijk allemaal wel, maar een meridiaan massage? Niettemin een erg effectieve vorm van massage waar ik je graag meer over vertel!

Over ons lichaam lopen bijzonder veel energetische lijnen (meridianen) die invloed uitoefenen op onze organen, maar ook onze energiehuishouding reguleren. Meridianen zijn onze energiebanen die de 'Chi', ofwel levensenergie, door ons lichaam transporteren. Naast deze fysieke kant, is er ook een psychische kant. Is bijvoorbeeld de energie in de levermeridiaan uit balans geraakt, dan hoeft er niet gelijk iets met je lever aan de hand te zijn, maar kan het zijn dat je vaker last hebt van prikkelbaarheid. 

Een meridiaan massage zorgt voor veranderingen zowel in lichaam als in geest. Het kan lichamelijk gezien bijvoorbeeld de bloeddruk verlagen, maar het brengt ook een algehele ontspanning met zich mee. Bovendien kan er sprake zijn van:
- Teveel energie in een meridiaan;
- Te weinig energie in een meridiaan;
- De doorstroming van de meridiaan is niet optimaal.

Alle drie de opties zijn te behandelen middels een meridiaan massage. Bij specifieke klachten kunnen bepaalde meridianen uitgebreider worden behandeld. Heb je bijvoorbeeld een operatie ondergaan? Dan kan het verstandig zijn om de meridianen die over en langs de desbetreffende plek lopen weer in balans te brengen middels deze massagevorm. Echter, ook zonder specifieke klachten is dit een goed werkzame behandelvorm. De energiestromen worden op een zachte manier herstelt. 

Het is tevens mogelijk een meridiaan massage als los consult aan te vragen om bijvoorbeeld eens in de paar weken/maanden even een ontspanmomentje in te plannen voor jezelf. Neem gerust contact met me op bij vragen of om een afspraak te maken.